Minder koolhydraten voor een maximale gezondheid

Zelf gesneden Brood

 

Zijn koolhydraten slecht voor jouw gezondheid? In de basis niet! Helaas is onze voeding tegenwoordig doordrenkt met koolhydraten en een overschot aan suikers. Deze hoeveelheid heeft ons lichaam niet nodig, waardoor overgewicht op de loer ligt. Gelukkig kunnen de overtollige kilo’s als sneeuw voor de zon verdwijnen, wanneer je minder koolhydraten in jouw voeding weet te verwerken. Graag doorloop ik in dit artikel de effecten van koolhydraten en de gevaren van teveel koolhydraten voor jouw gezondheid. Ik geef je geen totaaloplossing, maar geef je een richting om voor maximale gezondheid te gaan.

Koolhydraten en suikers vermijden.

Suikers zijn gemakkelijk te herkennen door de zoete smaak, koolhydraten zijn voor veel mensen moeilijker te herkennen. Vullende voeding zoals aardappelen, noedels, brood en pasta worden door veel mensen onderschat en gezien als gezond (brood is niet goed voor je). Teveel koolhydraten zijn echter niet goed voor jouw lijf, koolhydraatrijke voeding bevat teveel energie. Het overschot aan energie wordt opgebouwd in jouw vetreserves en vanaf dat moment krijg je te maken met overgewicht.

Koolhydraatrijke voeding vervangen.

Wil je op een koolhydraatarme manier eten? Dan is het belangrijk om koolhydraatrijke te vervangen voor voeding die je een verzadigd gevoel geeft. Je voorkomt op deze manier dat je honger hebt en je kunt het op de lange termijn gemakkelijk volhouden. Groente, fruit en eiwitrijke voeding vormt de belangrijkste basis voor jouw nieuwe manier van eten. Een gezond gewicht geeft verschillende voordelen voor jouw gezondheid, via dit artikel laat ik zien wat er mogelijk is.

Jouw gezondheid en een andere manier van eten

Overgewicht belemmert jouw lijf om optimaal te functioneren. Het beperkt jouw mate van mobiliteit, maar binnenin jouw lichaam zijn er ook allerlei processen die door overgewicht niet optimaal presteren. Jouw organen zijn hier een goed voorbeeld van, organen hebben de ruimte nodig om hun functie te vervullen. Lichaamsvet zit net onder de huid, maar ook binnenin jouw lichaam en zal de organen beperken in hun werkzaamheid.

Hart- en vaatziekten en andere ernstige ziektes

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat de kans op hart- en vaatziekte en andere ernstige ziektes wordt vergroot wanneer je te maken hebt overgewicht. Koolhydraatrijke voeding is hiervan de grootste boosdoener, beperk de inname van koolhydraten om jouw kans op hart- en vaatziekten en andere ernstige ziektes kleiner te maken.

Direct actie ondernemen

Wat kun je concreet doen om op dit moment voor een maximale gezondheid te gaan? Meer groente, minder koolhydraten en meer eiwitrijke voeding is het kortste antwoord wat ik hierop kan geven, maar waarschijnlijk zoek je een totaaloplossing. Het is van belang om eerst genoeg kennis op te doen om te leren wat koolhydraten met jouw lichaam doen en welke voedingsstoffen jouw lichaam precies nodig heeft. Het Voedingscentrum geeft hierover enorm veel informatie, laat je via het Voedingscentrum informeren en pas de tips toe die ze je geven. Je merkt dat jouw manier van eten verandert en je daardoor overgewicht de baas wordt. Na verloop van tijd is het een kwestie van volhouden en merk je dat je jouw nieuwe gewicht eenvoudig kunt behouden.

Comments are closed.

Post Navigation