Is het ziekenhuisdieet het beste Crash Dieet

Het ziekenhuisdieet wordt ook wel een crash dieet genoemd. Dit is een dieet waar je in een korte tijd (niet langer dan een week) veel Ziekenhuisdieet is het beste crash dieet?kilo’s kunt kwijtraken. Veel mensen vragen zich af: ‘hoe kan ik snel afvallen?’. Dit dieet is daarom perfect als je binnenkort een belangrijke afspraak of feestje hebt. Maar het is geen dieet die voor de langer termijn te gebruiken is.

Waar komt het ziekenhuisdieet vandaan?

Het dieet is zoals de naam al zegt: een dieet die patiënten krijgen als ze in het ziekenhuis liggen. Dit wordt meestal gedaan als de patiënt binnen afzienbare tijd snel moet afvallen voor bijvoorbeeld een ingrijpende operatie. Operaties brengen namelijk het aantal risico’s met zich mee en overgewicht kan daaraan bijdragen.

Is de situatie niet levensbedreigend of kan de operatie nog uitgesteld worden? Dan wordt de patiënt naar huis gestuurd met de opdracht om voldoende af te vallen voor een succesvolle operatie. Als het echter dringend is om direct te opereren dan wordt de patiënt op een crash dieet gezet.

Hoe kan ik snel afvallen?

Bij het ziekenhuisdieet is het de bedoeling om veel minder calorieën binnen te krijgen dan normaal. Een vrouw moet doorgaans zo’n 2000 calorieën per dag binnen krijgen en een man 2500 calorieën. Maar met dit dieet moet je minder dan 1000 calorieën naar binnen werken om het gewenste resultaat te verkrijgen en snel af te vallen. Wil je binnen een week dus 5 kg afvallen? Dan is dat goed mogelijk met dit dieet.

Doordat men in zag dat het dieet, die oorspronkelijk door ziekenhuizen wordt toegepast, snel effect had, begon het ook populair te worden buiten het ziekenhuis. Mensen gebruikte dit dieet dus niet perse als noodzaak, maar meer om het feit om snel af te vallen.

Het is de bedoeling dat je dit dieet maar kort volgt en het wordt sterk afgeraden om het voor een langer periode te volgen. Doe je dit wel? Dan riskeer je de kans om tekorten te krijgen in essentiële voedingsstoffen. Verder is het ook belangrijk om te weten dat je tijdens dit dieet niet meer zo fit zal voelen. Mocht je jezelf erg slap gaan voelen, dan is het raadzaam om te stoppen met dit dieet. Je gezondheid gaat immers voor dan een slank lichaam.

Wat zijn de voor- en nadelen van dit dieet?

Voordelen:

    1. Het is een vrij simpel dieet, omdat er genoeg recepten te vinden zijn op het internet. Je hoeft alleen de juiste producten aan te schaffen.
    2. Je hebt geen speciale dieetpillen en of supplementen nodig. Alles kun je gewoon halen bij een supermarkt bij je in de buurt.
    3. Ondanks het feit dat het een crashdieet is, is er veel variatie in je eetpatroon. Je mag vlees, vis, zuivel en groente en fruit eten. Zuivel wordt wel enigszins beperkt en suiker is uit den boze.

Naast alle voordelen zijn er ook een aantal nadelen aan dit dieet.

Nadelen:

  1. Het grootste nadeel aan dit hele dieet is dat de resultaten maar voor even zijn. Het eerste wat kwijtraakt, is namelijk vocht en niet hetgene wat je graag zou willen afvallen: je vetreserves. Er is ook grote kans dat je al gauw weer op je oude gewicht zal zitten als je stopt met het dieet.
  2. Ondanks de variaties in het dieet, krijg vrij weinig essentiële vitamines en mineralen binnen. Dit kan op de langer termijn je gezondheid aantasten en daarom wordt het dieet ook maar voor een korte tijd aangeraden.
  3. Je zal te maken krijgen met een hongergevoel die maar niet weg te krijgen is. Na een aantal dagen zal het wat makkelijker worden. Of het prettig is, is een ander verhaal.

Conclusie

Wil je graag 5 kg afvallen in een korte tijd? Dan is dit echt een ideaal dieet. Maar je moet het niet erg vinden dat je het gewicht weer snel aankomt. Ook de gezondheidsrisico’s zijn geen grapje. Voor een langer termijn effect zou het toch beter te zijn om een dieet te zoeken die gezonder en stabieler is.

 

Comments are closed.

Post Navigation